Kedinin DNA’sı çözüldü
Cinnamon adı verilen bir Habeş kedisinin DNA şifresinin büyük oranda çözüldüğü bildirildi. Genome Research dergisinin bu ayki sayısında çıkan araştırmada, Columbia’daki Missouri üniversitesinde incelenen Cinnamon adı verilen kedinin DNA şifresinin üçte ikisinin çözüldüğü bildirildi.
Araştırmada kedideki 20 bin 285 genin tanımlandığı belirtildi. Böylece kediler, DNA’sı çözülen iki düzine hayvan arasına girmiş oldu. Bu hayvanlardan bazıları köpekler, şempanzeler, fareler ve inekler.
Kedilerdeki 200 kadar hastalığın insan hastalıklarına benzemesi nedeniyle kedinin DNA şifresinin çözülmesinin kedigillerin yanı sıra insan hastalıklarının tedavisinde ve yeni aşıların bulunmasında yardımcı olacağı belirtiliyor. Bu hastalıklar arasında AIDS’in kedilerdeki benzeri, SARS, şeker hastalığı, retina hastalıkları bulunuyor.
aa
Konuyla ilgili diğer yazılar- Karanlıkta kırmızı olan Ankara kedileri
- Okullarda kar tatili: Eğitime Ara Verilen İller ve İlçeler Hangileri?
- Teknolojik Şiir
- Kar Yüzünden Tatil Olan İller: Hangi illerde okullar tatil?
- Kamu Personel Alıyor
- Kapadokya’ya uzaydan görülebilecek heykel
- İTÜ Robot Olimpiyatları 1-3 Mayıs’ta Yapılacak
- Fotoğraf Makineleri İçin Yüz Tanıma Teknolojisi Nedir? Neye Yarar?
- Balık mevsimi: nasıl almalı, neye dikkat edilmeli, nasıl pişirilmeli?
- Kadıköy 2. Kitap Günleri 12-16 Aralık İstanbul













Yorum yapmak ister misiniz?!