Anasayfa » Genel

Asgari ücret pazarlığı başlıyor



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2008 yılında uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere komisyonu toplantıya çağırdı. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndaki toplantı bugün saat 10.00′da başladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 5′i işçi, 5′i işveren, 5′i de hükümet temsilcisi olmak üzere, toplam 15 kişiden oluşuyor. Komisyonda işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını ise TİSK temsil ediyor.

İş Kanunu gereğince, ücretlerin asgari düzeyinin komisyon aracılığı ile en geç 2 yılda bir belirlenmesi gerekiyor.

Birleşik Metal-İş Yönetim Kurulu’nun konuyla ilgili değerlendirmesinde, Türkiye’de yaklaşık 7 milyon kayıtlı işçinin yüzde 44′ünün asgari ücretle çalıştığı ya da asgari ücretli olarak gösterildiği, asgari ücretin ailelerle birlikte toplumda yaklaşık 12-13 milyon kişiyi ilgilendirdiği belirtildi.


,
3 Aralık 2007 137 okunma yorum yapılmamış

Yorum yapmak ister misiniz?!

Lütfen yazı ile ilgili yorumunuzu yazın. Yorumlarınız bizim için önemlidir