Facebook gizlilik haklarını ihlal ediyor

17 Aralık 2007 305 defa okundu

Popüler internet sitesi Facebook, 55 milyon kullanıcısının gizlilik haklarını tehlikeye atan “Beacon” programını kapatacak. Facebook üyelerin internet üzerinden yaptıkları alışverişleri ve ziyaret ettiği siteleri takip ederek, Facebook profillerinde yayınlayan Beacon programına, hem kullanıcılardan, hem de dijital haklar aktivistlerinden büyük tepki geldi.


Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, “Beacon’u programlamakla hata yaptık. Fakat krizi yönetirken daha büyük hatalar yaptık. Özür dilerim” dedi.

ABD’nin MoveOn.org adlı sivil toplum kuruluşu, programın kapatılması için 70 bin imza topladı. MoveOn.org sözcüsü Adam Green, “Beacon’un kapatılması doğru yönde atılmış önemli bir adım” açıklamasını yaptı.

Center for Digital Democracy (Dijital Demokrasi Merkezi) adlı kuruluş da, Avrupa ve ABD’deki yetkili makamları, Facebook’u, gizlilik hakları ihlalleri konusunda uyarmaya çağırdı.

Facebook geçtiğimiz yıl kullanıcıların profillerinde yaptıkları değişiklikleri yayınlayan “news feed” uygulamasıyla da gizlilik haklarını çiğnediği gerekçesiyle tepki çekmişti.

ntvmsnbc


Konuyla ilgili diğer yazılar
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Henüz Oylanmadı)
Loading ... Loading ...

Yorum yapmak ister misiniz?!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.