Anasayfa » Genel

İdil Biret’ten Beethoven Albümü



idil biretPiyanist İdil Biret’in büyülü parmakları, müzik dehası Ludwig van Beethoven’ın eşsiz notalarıyla buluşacak. Biret, Beethoven’ın piyano konçertoları ile ”Korolu Fantezi’’sinin kaydı için bu ayın sonlarında Bilkent Senfoni Orkestrası ile stüdyoya girecek.


Dünyaca tanınmış piyanist İdil Biret, bu ayın sonlarında iki konser ve albüm kaydı için başkentin konuğu olacak. Sanatçı, klasik müzik kayıtlarıyla bilinen Naxos firması için hazırlayacağı albümün kayıtlarını Ankara’da gerçekleştirecek.

Orkestrayı Şef Antoni Witt’in yöneteceği kayıtlarda, Beethoven’ın 1, 2, 3, 4 ve 5. piyano konçertoları ile ”Korolu Fantezi’’si albüm haline getirilecek.

Biret, ayrıca Bilkent Senfoni Orkestrası ile birlikte 22 Ocakta Beethoven’ın 1, 2 ve 4. piyano konçertolarını, 29 Ocakta da 3 ve 5. konçertolarını seslendirecek.

inankara.org



,
4 Ocak 2008 229 okunma yorum yapılmamış

Yorum yapmak ister misiniz?!

Lütfen yazı ile ilgili yorumunuzu yazın. Yorumlarınız bizim için önemlidir