SBS SEVİYE BELİRLEME SINAVI HAKKINDA BİLGİLER
sbs seviye belirleme sınavı nedir?
SBS ve 2008-DPY-B Başvuruları, Başvuru Tarihleri, SBS Başvuruları, SBS Seviye Belirleme Sınavı Başvuruları Ne Zaman?, SBS Seviye Belirleme Sınavı Başvuruları nasıl yapılıyor? SBS Seviye Belirleme Sınavı Başvuruları için hangi bankaya ne kadar para ödenecek? Yurt dışında bulunan öğrenciler nasıl başvuracaklar?
Sınavlara katılmak isteyen öğrencilerin velileri, öğrencinin T.C kimlik numarasıyla Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Türkiye Halk Bankası şubelerinden birine 10 YTL sınav ücreti yatıracak. İki sınav için ayrı ayrı ücret yatırılmayacak. Öğrencinin, sınav ücretinin yatırıldığını gösterir dekontu saklaması gerekiyor. Sınav ücretini yatırmak SBS’ye başvurmuş olmak için yeterli sayılacak. DPY-B için ise başvurular Milli Eğitim Bakanlığının http://www.meb.gov.tr veya http://oges.meb.gov.tr adreslerinden yapılacak. Bu öğrencilerin başvuru bilgileri ve DPY-B ile ilgili belgeleri kontrol edildikten sonra okul müdürlüğü tarafından elektronik onaylama yapılacak.
2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu kapsamına giren öğrencilerden ise sınav ücreti alınmayacak. Bu öğrencilerin başvuru işlemleri, okul müdürlüğü tarafından e-okul sistemi üzerinden gerçekleştirilecek.
YURT DIŞINDA BULUNAN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURUSU
KKTC vatandaşı olan öğrenciler ile Türkiye’de öğrenim gören T.C. vatandaşı olmayan öğrenciler, e-okul sisteminde kayıtlı olan geçici numaralarıyla bankaya sınav ücretini yatırabilecek. Yurt dışından sınava başvuracak öğrencilerin 10 YTL sınav ücretini Ziraat Bankası A.Ş. Beşevler Şubesi 5495221-5001 No’lu hesabına yatırması gerekiyor.
Yurt dışında MEB’e bağlı olmayan okullarda eğitim gören (e-okul sisteminde yer almayan) 6. veya 7. sınıf öğrencileri ise http://www.meb.gov.tr ile http://oges.meb.gov.tr adreslerinde yayımlanan 2008 SBS-Yurt Dışı Başvuru Talep Formu’nu dolduracak. Form, çıktısı alınıp imzalanarak ve ilgili makama onaylatılarak başvuru süresi içinde ”MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme ve Açık Öğretim Kurumları Daire Başkanlığı- 06500 Teknikokullar/Ankara” adresine gönderilecek. Faksla veya e-posta hizmeti yoluyla gelen formlar kabul edilmeyecek.
SBS Başvuruları 11-22 Şubat 2008 tarihleri arasında yapılacaktır.
Bu sınava başvuru için sadece sınav ücretini ilgili bankalara yatırmanız yeterlidir.
6 ve 7′nci Sınıftan DPY-B Sınavına başvuru yapacak adayların e-Başvuru yapmaları gerekecektir. Bu sınav için ayrıca bir ücret yatırılmasına gerek olmayıp, SBS için yatırılan ücret bu sınav başvurusu için de yeterlidir.
SINAV ÜCRETİ: 10 (on) YTL
> T.C. Ziraat Bankası A.Ş.
> Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O
> Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinden birine yatırılacaktır.
e-Başvuru İşlem Basamakları Kılavuzu için tıklayınız
- Yurt, burs ve kredi sonuçları açıklandı
- SBS – SEVİYE BELİRLEME SINAVI nedir? 2008 SBS Sınavı Hakkında yardım
- Ortaöğretim ve Önlisans Mezunları için 2008 KPSS başvuruları hakkında yardım
- Sanal Karne Uygulaması Nedir? Sistem Nasıl Çalışıyor?Çocuğumun Karnesine İnternette Hangi Adresten Bakacağım?
- Şubat 2009 Öğretmen Atamaları Başvuruları
- 2008 ÖSS ve YDS’ye başvurular 3 MART pazartesi başlıyor
- KPSS BAŞVURULARI: KPSS BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

yha ben tam olarak bir bilgi istiyorum ba
ben bu s
Ben ba
Yorum yapmak ister misiniz?!
Kategoriler
Kategoriler
Sık Kullanılanlar
Son Yazılar
Son Yorumlar